fredag 3 april 2009

Hej igen!


Frukost...
Som sagt: Hej igen!
Det var ett tag sedan (igen), och jag har kommit till en punk där jag har så många episoder att skriva om, att jag har dragit mig för att börja.
Varför är det så lätt att ha ambitioner om att sätta sig och skriva, och så förbaskat svårt att göra det just nu???
Under hela februari och delar av mars drog jag runt i Mexico tillsammans med en kär vän.
Mexico city, san Christobal de las casas, Puerto Vallarta, Oaxaca, dom underbara stränderna Mazunte, san Agustillino, Zipolite.... Helt underbart.
Förutom att jag fick några vänner i magen i Mazunte, som har käkat upp min mat för mig dom senaste 4 veckorna....


Vägen mellan Oaxaca och Mazunte.Den här veckan ser lite annorlunda ut. Netta, en isralisk tjej jag bor med kom på den brilianta ideen att bara äta meloner i 5 dagar för att ränsa magen.....

I DAG ÄR DAG 4.......

Jag är så j...la trött på meloner!!!!!! Billigt dock. 3 Melacotones (honungsmeloner) för 10 kronor, vatten är gratis i huset, och min hyra är 200 kr i månaden...

70 kronor i veckan!!

Tills nästa veckan då jag ska återgå till min två rätters middag för 12 kronor ( MEN det är inklusive dricka!!)San Christobal de las casas
Så i övrigt: Jobbar inte lika mycket med barnen. Dom har det relativt bra. Pluggar inte så mycket spanska, men får prata en del, så lite övning blir det.
I övrigt har jag känt mig rätt svag, frams tills vattenmelon dagarna startade. Nu är jag tillbaka till mitt " lite för mycket energi stadie" för att sitta still.
Jag hälsar på barnen i bland, men dom jag har försökt hjälpa mest är familjen till Jose och Patricia, som jag skrev om i början.

Dom är i en riktigt risig sits, så pengar jag fått som jag har haft kvar har gått till vitaminer, mat och vattenrening för familjen.

Jag känner inte att jag orkar skriva om det hela nu, men det är det tuffaste såhär långt.

Jag har fått frågan om jag behöver mera pengar från några av er där hemma, och som jag har skrivit, om jag hittar något konkret jag behöver pengar till, så ska jag meddela, men såhär långt har jag haft kvar lite pengar, och jag fick ihop lite pengar när jag var hemma så det har räkt till den hjälp jag har kunnat ge såhär långt.

Det är svårt för oss att förstå, men koruptionen här, och svårigheten med att ge hjälp som är långsiktig gör det svårt att hitta exakt hur man kan hjälpa. Svårt, svårt, svårt...

Just nu är frustrationen, alkoholism, vold och brist på mat.

Kvällsbild från solnedgången i Mazunte....Tänkte dela med mig...
Här är säkerhets instruktioner för jordskalv....
Akta för skåpen för tusan!!!!
Lite allvar och lite roligt.
Hört om våren hemma, och jag LÄNGTAR!
Vårhälsningar
Frk Dystland